Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paranormální jevy

4. 2. 2024

Jistěže paranormální jevy existují! Setkávám se s nimi běžně!

Do práce vyrážím z domova pokaždé trochu jindy, v rozptylu několika minut. Tím pádem nenasedám pokaždé do téhož metra. Jedu na konečnou, kde musím přesednout na bus a přestup mi něco málo trvá. Bus jezdí v intervalu zhruba sedmi minut. Tak jak to, že kdykoli vyjíždím po schodech z nástupiště a spatřím infotabuli s odjezdy busů, VŽDYCKY tam vidím odjezd za minutu, tedy pro mne nestíhatelný? Jediné vysvětlení: metro se mnou projíždí časovou anomálií, abych nestíhal.

A pokračuje to při návratu z práce. Vycházím po schodech z metra a VŽDYCKY vidím, jak právě na semaforu blikla zelená, pro mě nestíhatelná. Ta zelená na přechodu svítí sedm vteřin a červená zhruba minutu dvacet. Pravděpodobnější by bylo vyjít ze schodů někdy během červené, ne? Ne, v mém případě ne. Očividně se v mé blízkosti přeprogramovává poměrně složitá světelná signalizace.

Další dopravní šaráda. Měl bych se vyhýbat Paříži, nebo v ní alespoň nikam nespěchat. Poprvé jsem se potřeboval dostat z Porte Dorée na La Defense a měl jsem dost času. Jak to, že RER mělo zrovna tak nenormálně dlouhý interval? Po pár letech jsme spěchali na nádraží. Proč zrovna ten den byla zrovna ta naše stanice metra mimo provoz zrovna během těch pár hodin, kdy jsme ji potřebovali? A loni: Věděl jsem o výluce metra, našel jsem v aplikaci včasné náhradní spojení a přesto jsem stihnul Flixbus s vyplazeným jazykem ve vteřinách, kdy už se málem rozjížděl. Zřejmě mám na pařížské metro stejný vliv jako na to pražské.

Ostatně v letech, kdy jsem pravidelně nastupoval v Praze do metra na Muzeu, jsem VŽDYCKY pouhým vkročením na první schod spouštěl odjezd soupravy ve směru, který jsem potřeboval, zatímco ta v opačném směru v poklidu přijížděla právě tehdy, když jsem jednou nohou vkročil na nástupiště.

A nejzáhadnější paranormální jev: Jdeme spát, pes je na svém pelechu, deka na gauči je srovnaná. Ráno pes spokojeně leží na svém pelechu, ale deka na gauči je nepředstavitelně schumlaná. No uznejte - co to může být jiného, než poltergeist?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář