Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zakažte sexismus!

3. 4. 2018

Tak se připojuji k bojovníkům proti sexismu.

Díval jsem se na starý film Cestující v dešti a v něm proběhla scéna, kdy si Charles Bronson asi tak na minutu svlékne košili. Vysloveně samoúčelná scéna, vzápětí si ji zase oblékl, jen mezitím vystavil své supersvaly.

Podobné scény útočí na nejnižší pudy žen a degradují osobnost mužů na pouhou svalovou hmotu. Vyvolávají stereotyp, podle nějž jen svalovci mohou být plnohodnotnými a skutečnými muži. Podporovat takové stereotypy je jasná diskriminace 90 % mužské populace, která se k podobné figuře nikdy nedopracuje a která je tak odsouzena k tomu, aby ji ženy hodnotily prizmatem ideálu svalovce - co na tom, že nedosažitelného. Zamyslel se někdo nad tím, co existence mýtických filmových svalovců a kritický pohled žen udělají s psychikou běžného muže?

Skoncujme s podobnou diskriminací! Požadujme, aby do rolí dobrodruhů byli obsazováni normální muži s figurou Jaroslava Duška na plakátu filmu Pupendo. Umožněme, aby v reklamách na kosmetiku a na přehlídkových módních molech vystupovali i muži brýlatí s různě velkým bříškem. Zaveďme soutěž sexistické prasátečko, která by pranýřovala reklamy těžící ze sexuálního klišé svalnatého muže s ostře řezanými rysy a z jeho úlohy alfa-samce!

No co, chtěly jste rovnoprávnost, milé ženy, nebo ne?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář