Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už přestali

17. 2. 2024

Jak jsem napsal již dříve, není nic poučnějšího než prolistovat si staré noviny, míněno staré několik let.

Tak například: vzpomínáte ještě na dobu, kdy svět zaplavovala videa s příslušníky jednoho mírumilovného náboženství, kteří přímo před kamerou popravovali "nevěřící" a "kacíře"? Většinou useknutím hlavy, případně zastřelením? No vidíte, a přestalo to. Člověk by málem řekl "jako když utne".

Jak je to možné? To už se nevěřící vzdali nebo pomřeli? Řekl bych, že si mírotvorci s proklatě ostrými kudlami jenom uvědomili, že toky peněz ze západních neziskovek jsou momentálně zajímavější než doslovně pojímaný džihád. Že pokud chtějí do Evropy, nemohou Evropany příliš (předčasně) děsit. Po Charlie Hebdo už další redakce nebyla vybita, náklaďáky přestaly cílit do davů civilistů.

Džihád si našel jiné cíle. Křesťany někde v daleké Africe (to průměrného Evropana moc nevzruší), křesťany a Jezídy v Sýrii (kdo by je rozlišoval, není-liž pravda?). A hlavně Izraelce. Antisemitismus je na Západě u mnoha lidí tak nějak zarytý pod kůží: "Kdo ví, čím ve skutečnosti ty nacisty štvali! A někteří se nakonec zachránili a dostali vlastní stát, tak co! A my jsme za války taky trpěli, děda vzpomínal na umělý med, tuřínovou polévku a přídělové lístky, zatímco oni v tom koncentráku dostali najíst vždycky!"

Vážně je moc zajímavé číst staré noviny. Papež František se pár měsíců před událostmi v Charlie Hebdo a v klubu Bataclan pomodlil v Istanbulu společně s islámským hodnostářem a pak pravil, že křesťanství a islám jsou si vlastně na roveň. A že křesťané měli také svoje fundamentalisty, tak jaképak copak.

Lidi, pojďte si také číst ve starých novinách. Schválně, jestli tam najdete zmínku o křesťanských fundamentalistech, kteří utínají "nevěřícím" hlavy, vypalují mešity a nechávají na sobě vybuchovat nálože uprostřed muslimských kaváren a tržišť! Anebo hledejte podobné zprávy o židovských fundamentalistech. Najdete? Poslyšte, nechte toho. Buďte rádi, že uřezávači hlav už přestali, a nerejpejte. Nebo z toho UNESCO udělá kulturní dědictví a oni zase začnou!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Komentář

(Anonym, 18. 2. 2024 8:48)

Vždycky se někde najde nějaký pomatenec, nejen muslim:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_v_Jeskyni_patriarch%C5%AF
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atok_dod%C3%A1vkou_v_Lond%C3%BDn%C4%9B_(%C4%8Derven_2017)
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atok_na_me%C5%A1ity_v_Christchurchi
Ovšem těch útoků spáchaných muslimy je mnohonásobně víc a hlavně je ostatní muslimové hromadně oslavují.