Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povánoční šťourání

2. 1. 2018

Našli tři králové toho pravého?

 

Nad Betlémem svítí hvězda. Budiž, to se dá zjistit, jestli dotyčná hvězda H svítí na místě M přímo v nadhlavníku. Průšvih je v tom, že je třeba ještě dodat, kdy. Jedině na pólech může nějaká hvězda svítit v nadhlavníku nonstop, krásně a nonstop. Všude jinde nám tím nadhlavníkem celé hvězdné nebe zvolna putuje.

Betlém leží na 31°42´ severní šířky. Tyhle souřadnice ovšem procházejí také Libyí, Tunisem, Alžírskem, Marokem, USA, kouskem Mexika, Japonskem, Čínou, cípkem Mongolska a Indie, Pákistánem, Afghánistánem, Íránem, Irákem, Saúdskou Arábií a Jordánskem. Páni králové, jste si jisti, že jste došli na správné místo?

Vím, nějaký ten anděl, trouby nebeské atd. Ale: co když někde v mongolské jurtě nebo indiánském pueblu o pár hodin dříve či později křičelo pod hledanou hvězdou jiné dítě s ještě zázračnějšími schopnostmi, kolem něj se třepetalo dvojnásobné množství andělů a trouby nebeské byly posíleny i harfami a balalajkami? Co když „akce Betlém“ byla jenom taková zkouška vaší důslednosti při hledání pravdy a vy jste v ní selhali? Vážně, ověřili jste si, že jste došli na to správné místo?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář