Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pamflet

29. 10. 2020

Bylo, nebylo. Fotbalové mužstvo Velkých Převorovic zatím usiluje o postup do okresního přeboru, ale má své skalní fanouškovské jádro. Díky nezákonně instalovaným odposlechům se můžeme dozvědět, jak probíhalo jednání Hooligans Velké Převorovice v místní dolní hospodě.

" Tak hele, za týden hrajeme v Potápkách. Má to být přátelák, ale to vám říkám, musí to být velký! Uděláme pochod se vším všudy, jako to dělají Letenští, a Potápčáci se z nás podělají strachem! A taky bysme měli domluvit fight s místníma fandama. Co? Ale ne, to s Lojzou Fajtem nemá nic společného. Fight jako zápas, no. Jakože Potápčákům dáme do držky. Asi ještě před tím pochodem. Co? Že je jich víc a dají do držky oni nám? A že Jirka jezdí do Potápek do servisu a že by mu tam už tu káru nikdy neopravili? No dobře, tak fight nebude, jenom ten pochod, ale řeknu vám, to je jen ukázka naší vesnický malosti. Takhle by se Letenští nikdy nechovali.

Hele, Vopičáku, sedni si zase, nikam nechoď, já se ti teda jako omlouvám za tu vesnickou malost. Nemůžeme teď tříštit svoje síly. Protože jsme co? No? Neslyším! Správně, Hooligans Velké Převorovice! A ještě jednou a nahlas, ať to zní jako na tom pochodu, co uděláme: Hooligans Velké Převorovice! A převálcujeme všechny nepřátele. Jak, že nemáme nepřátele? To jsou přece všichni cizí fandové a taky všichni policajti, protože policajti jsou systém a my jsme co? Hooligans Velké Převorovice! A všichni: ej sí ej bí! Sorry, Jirko, ale jestli tvůj brácha dělá v Liberci policajta, tak je u mě taky nepřítel, protože reprezentuje systém. No dobře, tak ty s námi nemusíš volat ej sí ej bí, ale ostatní se mnou: Ej sí ej bí! Dycky Velké Převorovice! Hooligans jsou tady!

A ještě něco: Na tu akci v Potápkách jsem domluvil dočasnou spolupráci s konkurencí. Prostě jsem v horní hospodě oslovil tvrdý jádro Severní lavičky! No oni mají svoji vlastní strategii fandění a svoje hesla, ale protentokrát se spojíme. A řeknu vám, to teda bude pochod! To už budeme skoro jako Letenští. Vepředu půjde choreo a vzadu pyro. Kluci ze severní lavičky mají nějaký dělobuchy a já jsem přes internet objednal čtyři pochodně. Zelený! To jako protože to je jedna z pěti našich klubových barev, chápete? A zpívat budeme Kabáty, tamto "když se u nás chlapi poperou". Ať celý Potápky vědí, že jdou tvrdý chlapi. Hooligans Velké Převorovice!"

A skutečně to bylo velké. Hooligans Velké Převorovice společně se Severní lavičkou uspořádali průvod celými Potápkami a po zápase, který skončil remízou 8 : 8, táhli průvodem přes kopec až domů do Velkých Převorovic. Cestou bouchaly petardy a čmoudily pochodně, zněla odvážná hesla a bojová píseň. Protože si nikdo nevzpomněl na další slova Kabátů, přešli všichni fotbaloví rowdies na "Má roztomilá Báááruško" a na "Včelku Máju".

Když se Velkopřevorovičtí fandové Franta, Petr zvaný Vopičák, Jirka, Tonda a Libor zvaný Chcípák po akci rozcházeli, svítily jim oči nadšením. Hotoví Letenští. Ne, lepší než oni! Už mají plán. Napříště uspořádají demonstraci proti rouškám. Ej sí ej bí!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář