Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nehrají někde zbytečně?

Bývám občas vystaven prostředí, kde není před zapnutým rádiem úniku. Kdybych já ho viděěěl, položil bych mu otázku....když nemůžeš, tak přidej víc...dlouhá noc...jsi největší z mých nálezů a ztrát...to musím zvládnout sám... tuhle písničku chtěl bych ti lásko dát...řekl lásko má já stůňu...padej trochu doprava, pod námi jde výprava... pojedeme na chatu podívat se na tatu... ještě spí a spí a spí dívka zakletá... ty jsi má levandulová...halelůja...hrajeme vám hezky česky biely kvet...po schodoch po schodoch...najkrajšie stromy sú na Horehroní

Člověk zaslechne první tóny a už ví: zase tohle. A kdyby náhodou ne, oznámí se předem "Co nás čeká - nejdřív Lucka Bílá (čtvrt minuty ukázka plyn už syčí z trouby ven), pak Lucka Vondráčková (čtvrt minuty jsi jak vítrrrrr) a nakonec skupina Lucie (čtvrt minuty znáš jen pár fíglů)." Načež postupně odezní všechny tři dvou až tříminutové skladby v plné délce a jede se na dopravní situaci a na řešení toho, že je páteční ráno a že bude víkend, kdyby někdo nevěděl.

Občas vynucené rádio pobaví. Jdu na záchod a zazní reklama Trénky sem, trénky tam, trénky kam se podívám. Jindy ovšem přistoupím k mušli a v tu chvíli mi  (nikdo jiný tam není) začne Marta Kubišová zpívat Tichou noc, svatou noc. To už si říkám: Safra, já to snad ještě zkusím chvíli zadržet, přece téhle ženské nebudu znevažovat její zpívání.

No řekněte - nehrají někde úplně zbytečně?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář