Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návrat do normálu

16. 5. 2021

Tak se nám to všechno začíná vracet do normálu. Úplně všechno.

Zákaz nočního vycházení už dávno neplatí, důvod pro přítomnost policejních hlídek v ulicích pominul (ne že bych jich při povoleném nočním venčení psa vídal hodně, přesněji řečeno ani jednu). A tak se konečně začala v ulicích zase objevovat auta s vytlučenými okénky, "neotevřené" nonstop zastavárny mají přísun autorádií a členové svébytné subkultury holdující tradičnímu kulturnímu využívání psychotropních látek (to by bylo ošklivé, mluvit o nich jako o feťácích!) jsou opět zapojeni do toku financí. Vše se vrací do normálu.

Po nocích se lze courat, alkohol na veřejnosti lze sosat. Pietní místo za oběť autonehody u domu v sousedství dnes v noci někdo rozkopal a taky rozmlátil zrcátko zaparkované motorky. Život se vrací do normálu, to zase bude v alejích... no však víte.

Blízké kadeřnictví, které mělo v uplynulých měsících dnem i nocí veškeré výlohy i dveře zevnitř zatažené těžkými závěsy, konečně závěsy odstranilo (asi šly do čistírny, ještě se možná budou hodit).

Hospůdka opodál včera rozhodně neměla otevřenou zahrádku! To byla jenom zatěžkávací zkouška nanečisto a ti lidé s dětmi a se psem, to byl jen personál testující hygienické podmínky! (psáno v předvečer slavnostního otevření oněch zvláštních zahrádek neobsahujících žádné rostliny, jen stoly a židle)

Loni jsem se pozastavoval nad tím, že když se ve Vatikánu v jedné místnosti vyskytnul jakýsi prelát s covidem, dala ji církev vydezinfikovat - ne vykropit svěcenou vodou. Taková malověrnost! Letos však víra hory přenáší a virus likviduje: bude Noc kostelů! Nejspíše zakončená banketem u dlouhého stolu na Karlově mostě. Aleluja!

Olympiáda letos snad už doopravdy bude. Mimochodem, není zvláštní, že i tu předchozí málem zrušil virus? Jmenoval se zika, vzpomínáte? Schválně, co bude před olympiádou v roce 2024...

Tak se nám to všechno začíná vracet do normálu. Jako loni touhle dobou...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář