Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mám problém

2. 6. 2024

Mám problém: koho volit? Udělal jsem si totiž internetový test preferencí a jsem výsledkem zmaten.

Myslel jsem si, že souzním spíše se stávající politickou reprezentací, že na základě mého vzdělání a dosavadních životních zkušeností mám spíše doprava a konzervativně nakloněné názory. Máme snad u nás pravicověji směřované strany než ODS, TOP nebo Lidovce (z těch, které lze brát za politicky seriózní)?

No vidíte. Zodpověděl jsem na jedné webové stránce spoustu otázek (např. Měla by EU více kontrolovat hranice uvnitř Schengenu? má odpověď zní NE, to mohou dělat jen jednotlivé země). Pak jsem nedočkavě kliknul, s kým že jsem názorově nejspřízněnější. A ona mi vyšla ta strana, co se jmenuje jako to, co dělali při iniciačním obřadu všichni pionýři a všichni vojáci ČSLA. Ještě se ta strana spojila s nějakým klubem řidičů a já řidičák nemám. Nevadí, kliknul jsem na ty, se kterými souzním o trochu méně. A kdo se mi to objevil? To hnutí, které svým názvem (asi se vším) souhlasí, a přitom do všech protinázorů hází vidle. Pak ještě nějací ufoni, dále ti, co si myslí, že kromě nich nikdo není svobodný, také ti s tou trojbarevnou stužkou, co má barvy jako my i jako Rusové nebo Holanďané, ti co je vede jmenovec jednoho bývalého hokejisty, no prostě všechno subjekty, s nimiž bych rozhodně nechtěl mít nic společného.

A co teď s tím?

Vážení političtí reprezentanti, jimž bych rád dal svůj hlas! Proč moje názory odmítáte? Vždyť já chci jen EU jako společenství suverénních, silných a prosperujících států, ne jako mateřskou školku vedenou sborem moudrých. Copak se v tomhle můžeme názorově rozcházet? Reprezentujete přece pravici a/nebo konzervativce, ne? Nezlobte se, ale o Green Dealu mohu jako biolog a jako šedesátník s nějakými zkušenostmi říci jen tolik, co Mistr Jan Hus ve Vávrově filmu: "Neodvolám, protože jste mě nepřesvědčili." Vážně jen kvůli tomu nechcete, abych byl vaším voličem? Já vám pustím Gottovu píseň "Hej, páni konšelé", obměkčí vás to? Prosím!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vím, že komentář po měsíci je pozdě

(Jan Diblík , 12. 7. 2024 7:39)

Dobrý den Vážený pane,
nejspíš mám stejné názory, protože jsem dopadl úplně stejně.
Jestli se on ten problém nebude v testu.
J. D.