Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krásný nový svět

3. 11. 2022

Počkejme ještě s rozšiřováním definice manželství. Pojďme nejprve definovat pravidla i v dalších oborech opravdu pro všechny!

Těch možných párů: pansexuál a heterosexuální muž, pansexuál a lesba, pansexuál a demisexuál, nebinární osoba a autosexuál, aromantik a heterosexuální žena, asexuál a transsexuál, polyamorik a sapiosexuálka...

Začněme etiketou a bontonem: Kdo koho pouští do dveří v páru asexuál a transsexuální žena? Koho má číšník obsloužit prvního - transsexuálku nebo nebinární osobu?

Taneční kurzy: Kdo koho vede při valčíku? Kolik má být vyhlášeno různých volenek?

Opera: Kdo se může ucházet o místo tenora a kdo je soprán? Co přesně znamená "smíšený sbor"?

Medicína: Koho může vyšetřit gynekolog a koho ne? Jak se musí rozšířit jeho vzdělání? Pomohou vaginální čípky tam, kde je vytvořeno "jenom jako" a chybí tak správné pH a mikroflóra? Bude ještě někdo potřebovat hormonální antikoncepci a bude jasné, u koho bude fungovat?

Iniciační rituály v Amazonii a Africe: Pro muže a pro ženy jsou dávno vymyšlené. Existuje ještě dost šamanů pro vymýšlení a kontrolování iniciačních rituálů pro všechny? A smí šaman-autosexuál vymyslet iniciační rituál pro asexuály?

Sport: Těch nových kategorií třeba v krasobruslení nebo v boxu a vzpírání!

Architektura: Při dimenzování WC ve veřejných budovách, například ve školách, platilo pravidlo "dvacet chlapečků na jednu mušličku". Jak to teď přepočítat? Bude vůbec přípustné někam instalovat mušle, nebo naopak - bude přípustné je někam nenainstalovat?

Právo v sociální a pracovní oblasti: Jak správně napsat do formulářů, kdo bere vdovský a kdo vdovecký důchod? Jak to bude s rozdílným věkem pro odchod do důchodu u jednotlivých pohlaví? Odejde pár s adoptovaným dítětem do důchodu ve stejném věku, pokud ani jeden partner nebyl schopen/ochoten dítě zplodit a neví se, kdo je matka (pardon, rodič, který rodí)? Nebude to diskriminace? Jak se stanoví práce doposud zakázané ženám - přibudou analogické kategorie pro další pohlaví? Budou na pracovištích kvóty pro jednotlivá pohlaví?  Budou na pracovištích kvóty pro jednotlivá pohlaví a zároveň bude zakázáno v rámci GDPR zaměstnavatele o typu pohlaví informovat?

Sexuologie: Co když se nebinární osoba trápí tím, že se čím dál víc cítí být mužem? Jak pomoci jedinci, který se v ženském těle odjakživa cítí být ženou? Dá se s tím něco dělat?

Přátelé z LGBT+++, máte v tom alespoň vy jasno?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář