Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dělali to blbě

10. 1. 2024

Zásah policie na filosofické fakultě byl zpackaný. Kdyby se mě včas zeptali, dopadlo by to jinak.

Tak například jsem v té budově byl už vícekrát. V roce 1985 jsem tam chodil jeden semestr na seminář. Už nevím kam a ke komu, ale byl jsem tam. Taky jsem někdy před deseti lety byl asi dvakrát v tamní prodejně učebnic. Tudíž kompletně celou budovu znám jako své boty a divím se, proč ji všichni zasahující a velící policisté nemohli mít stejně dobře zmáknutou jako já. Hned by věděli o všech možných úkrytech, schodištích i o terase a mohli si vrahovi hezky nadběhnout. Vždyť na to měli tolik času, asi patnáct minut! Nemuseli postupovat tak opatrně, každý přece věděl, že nemá žádného spolupachatele - tedy já to věděl na tuty! Ostatně mohli tam být už před jeho prvními výstřely, když přece úplně všichni věděli, kam dotyčný půjde a kdy.

Nebo: jak to, že vraha nechytili už cestou do budovy? Já bych stáhnul všechny hlídky z půlky Prahy (měl bych na to asi pět minut v hustém odpoledním městském provozu), a jsem si jistý, že by jim mezi těmi desítkami tisíc chodců prostě nemohl uniknout, zvláště pokud by se nijak neskrýval, nemaskoval třeba čepicí, nejel taxíkem, nešel někam úplně jinam atd. Pak už stačilo ho prostě sebrat, on by na veřejnosti určitě nestřílel a ani by při spatření policie tiše nezměnil trasu třeba na hlavní nádraží. To je jasné, všichni už dávno věděli, že potřebuje jít do té budovy fildy, kde měl část arzenálu. Opakuji, na to bylo času spousta, za tu dobu se toho bez dokonalých a ověřených informací dá stihnout - jéje!

A co ti ostřelovači? Jak to, že nepředvídali, že se vrah nakonec, když už si předtím užil vraždění, na pár minut objeví na ochozu? To přece bylo nad slunce jasné! A že by během pár minut nedokázali vyklusat do nejvyššího patra neznámého hotelu k nejlépe umístěnému oknu, věřit, že cíl třeba nezajde za roh, a mezerou mezi kamenným zábradlím z podhledu padoucha skolit? Ve všech filmech to ostřelovači dovedou! I když, ve filmu "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" měl profesionál taky problémy, já vím.

Tak vidíte, takovou máme policii. Rakušan by měl odstoupit a Fiala taky. A děkan filosofické fakulty, protože přijal na studia jasného vraha. A šéf policie v Klánovicích, že tomu nezabránil. A vůbec, odstoupit by měli úplně všichni, zejména ti policisté, kteří tam v budově poskytovali první pomoc a vynášeli raněné. Za to je neplatíme.

No dobrá, pane primáři, tak já si ty prášky na hlavu vezmu. Ale svěrací kazajku mi nedávejte, na to nemáte právo! A ty červené hořké prášky taky nechci! A můžu si příště zase něco okomentovat? A vůbec, proč jenom já musím být zavřený tady v Bohnicích, když si tolik dalších lidí myslí totéž? Já bych jim dal ty samé prášky, co dostávám, hlavně ty červené hořké!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář