Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzorek civilizace

4. 8. 2023

Biosyntetik Kvark nadával jako cvičený ron: "Zatracené práce, to ať mi někdo vysvětlí, jak je to možné, že ty dvounohé potvory mají v oběhové tekutině tenhle sajrajt, co se postupně odbourává a nikde se jim v těle netvoří nový. A ty nebílkovinné krycí vrstvy, to je taky pošušňáníčko! Do aolu, kde mám na to brát materiál?"

Biosyntetik Kvark, takto zelený šestinohý pidivajzlík, nebyl jediným členem posádky létajícího talíře, který si rval tykadla zoufalstvím nad záhadnými obyvateli této planety. Zdejší civilizace byla pro vědce z Harungy opravdu tvrdým oříškem. Leč čas plynul /jejich poněkud rychleji než tam dole na planetě/ a věrná kopie vzorku byla hotova. Samotný vzorek byl okamžitě po prozkoumání vrácen na původní místo a kopie vybavená vysílačem a sadou receptorů byla umístěna do jednoho ze sídel zdejších inteligentních tvorů.

Teď zase nadával velitel celého experimentu: "Kvarku, vy jeden ptahu, za takovouhle práci byste zasloužil vypretovat! Podívejte se, co dělá! Jak mi vysvětlíte, že neudrží stabilitu? Proč fotoreceptory každou chvíli podá­vají dvojitý obraz? No podívejte se... vždyť se chová agresivně! Teď provádí destrukci jednoho z těch dvou stejně obalených tvorů... a vidíte-už ho pretují, ještě že jste ho udělal z odolného materiálu, to je vaše jediné plus. No ale co je tohle? Proč přestal vysílat? Lote, za to zase zodpovídáte vy, jak mi to vysvětlíte?"

"Šéfe, tady je jediná možnost - ta věc, do které náš umělý vzorek zavřeli, je asi z nějakého kovu."

"Cože? Kruci, nevykládejte mi nesmysly, nebo..." a velký šéf začal své neschopné podřízené pretovat tykadlo netykadlo.

Tak se stalo, že Dežo Olláh z Majerské zkazil nákladný experiment harungských zelených vědců, neboť v době, kdy sloužil jako vzorek naší civilizace, byl totálně namol. O tom však nemá ani ponětí, stejně tak jako neví, že jeho syntetický dvojník napadl v Nitře hlídku policie, která na něj musela použít obušky. Dežo totiž opět v prohlubni souběžné s komunikací vykazuje nízkou aktivitu doprovázenou akustickými signály, tedy přesněji řečeno chrápe v příkopu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář