Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umělá inteligence vítězí!

2. 1. 2020

Čeští programátoři a animátoři by si nejspíše měli jít pro Oskara, ale ke svému dílu se bohužel nemohou veřejně přiznat.

APV zjistila že tajný tým českých programátorů vyvinul program na bázi umělé inteligence, který umí skládat politické projevy na zakázku. Testování naostro proběhlo v uplynulých dnech, kdy televize odvysílaly hned čtyři projevy sestavené umělou inteligencí "na klíč" čtyřem vrcholovým politikům. Podle neoficiálního mluvčího programátorského týmu stačí, aby politik dodal své dva libovolné dřívější projevy a zadal dvě tři témata, která mají v chystaném projevu určitě zaznít.

Jak se národ mohl přesvědčit, výsledné projevy zněly velmi věrohodně. Programátoři však do budoucna chtějí ještě vyladit jemné nuance. Zemanův projev například nikoho neurazil a projev Andreje Babiše zazněl celý v češtině bez slovakismů. Ale to se prý do příště spraví.

Svůj díl na zmíněných projevech pak měl i animátorský tým, díky němuž tyto projevy politici nemuseli pronášet v přímém přenosu. Nemuseli je pronášet vůbec. Šlo totiž o virtuální avatary. Jako první byl vytvořen projev pana Vondráčka a jistá topornost výrazu neklamně prozrazovala, že jde o pouhou animaci. Ani projev Andreje Babiše nedopadl zcela uspokojivě. Jeho těkavé pohyby očí měly naznačit, že politik svůj projev čte z papírů, aby se zakrylo, že jde o pouhou nahrávku ze záznamu. Nicméně tyto pohyby se ještě strojově přesně a nelidsky rychle opakovaly, což poněkud nahlodalo věrohodnost výsledného produktu. To zbylé dva projevy už patří k tomu nejlepšímu, co čeští animátoři dosud vytvořili a směle mohou konkurovat (rovněž tak počítačově vytvořeným) projevům velkého Kima či svatého Putina.

--------------

Agentura Pravda vyděsí - zdroj zaručeně pravdivých a původních fake-news! Čtěte nás dál!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář