Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nutnost dabingu

10. 7. 2020

APV vyslala výzvědné mikrodrony do vedení našich televizních společností a díky tomu to víme jako první: bude se dabovat!

Postihlo to Simpsonovy a valí se to nezadržitelně dál. Hlas Černého člověka má znít jako hlas Černého člověka, hlas Asiata má znít jako hlas Asiata.

Průšvih jako hrom! Zodpovědní dozíratelé na práva menšin jsou v šoku. Hlas moderátorů Korantenga nebo Tvarůžkové zní jako hlasy obyčejných bílých českých lidí, také postava sestry Tien v nekonečné Ordinaci v Růžové zahradě mluví trapně normálně a nevietnamsky. Tito lidé jsou kvůli své etnicitě (jejich nesporné profesionální kvality vlastně žádného dozíratele na práva menšin nezajímají) nepropustitelní. Hledají se tedy dabéři, kteří by mluvili česky s vhodným africkým, hispánským nebo vietnamským přízvukem. Zatímco v Ordinaci by to nebyl takový problém, živě vysílaná zpravodajství nejspíše budou muset být přerušovaná vynucenými pauzami, aby dabéři stihli přeříkat text alespoň přibližně tak rychle jako profesionálové snímaní kamerami.

-----------------------------------------------------

Sledujte i dále zprávy Agentury Pravda vyděsí, zdroje nejlepších fake-news široko daleko!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář