Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akta X po česku

17. 3. 2024

Agentura Pravda vyděsí se ponořila do studia písňových textů a má jasno: Dějí a děly se tu věci, že by to vydalo na lepší příběhy, než o jakých kdy Mulder a Scullyová snili. Naštěstí svědectví o nich se parapsychologickou cestou ukládá do podvědomí některých umělců, kteří pak zcela mimovolně vydávají svědectví. A občas se podivné úkazy ani nijak neskrývají.

 

Znásilnění mimozemšťanem

Ladislav Vostárek napsal pro skupinu Katapult text Dvě růže krepový, a tam to je! "...syn má po těch hvězdách oči. Krásný oči duhový a kdo je táta, kdo to ví?" Duhové oči, navíc jasný odkaz na hvězdy. Ufoni evidentně někdy před čtyřiceti lety zamířili na českou pouť, aby se pobavili s naivní pozemšťankou!

 

Samovznícení člověka

Až ve dvacátém století se v písni Karla Vacka objevilo svědectví o opakovaných samovzníceních v době husitské. Obzvláště nábožensky horliví táborité (oni sami si říkali táboráci) během náboženské extáze sami od sebe vzpláli a přidali se tak za jásotu svého i svého okolí k Mistru Janu Husovi. Karel Vacek ovšem píseň "Táboráku plápolej, táboráku jásej" pojal ryze nenábožensky.

 

Infiltrace mimozemšťanů do politiky

Prvním mimozenšťanem v české politice byl bezesporu Miroslav Sládek, jehož výroky a vtipy pronášené na kameru i na demonstracích byly prostě z jiné dimenze. Druhý mimozemšťan se nám pěkně odkopal, když vydržel téměř jedenáct hodin řečnit bez jediného odskočení na toaletu. Zkrátka perfektně zvládnutý přesun v časoprostoru tam i zpět.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář